Degenen die me kennen weten het: ik ben de ultieme multitasker. De moeder van alle multitaskers. En ik was er ook heilig van overtuigd dat het een goede eigenschap was. Wat zeg ik, mijn beste eigenschap! Lekker handig toch, alles tegelijk kunnen doen. Schiet je tenminste op! Maar nee, niets is minder waar.. Helaas moet ik toch ook zelf toegeven dat multitasken in deze tijd (zeg maar de social media tijd) niet erg handig als ik wil opschieten en nog iets wil af hebben, voor het telefoongesprek, voor de aandacht die ik geef aan mijn kinderen en partner en al helemaal niet voorspoedig is voor voor de groei van van mijn bedrijf. Begin vorig jaar deed ik een ontzettend leuke test, en dat was toch een eyeopener!

Wist je bijvoorbeeld dat als je tijdens je werk gestoord wordt (of laat storen), het weer 20 minuten duurt voordat je weer op je volledige concentratie niveau zit? Dat is veel!! Zo begon ik steeds beter te beseffen waar mijn kostbare tijd bleef op een dag.

Oke, er zijn uitzonderingen als het gaat om taken die je helemaal op de automatische piloot kan doen, zoals eten + lezen of autorijden + heel hard een liedje meezingen. Het kan wel, maar toch geniet je meer van je broodje als je er op focust. En je let beter op als je niet hard aan het meebrullen bent. Toch? Maar als het om taken gaat waarbij je moet nadenken en geconcentreerd bezig moet zijn, dan worden deze taken om en om door je hersenen afgehandeld dus kost dat meer tijd en energie.

Ben je ook benieuwd naar die test? Ik ga ‘m doen, tijdens de workshops! En dan ben ik benieuwd of het bij jou ook zo goed werkt!

The following two tabs change content below.

Gwendoline

The Boss
Dol op: zon, chaos, drop, sushi, surfen op het web, brainstormen, plannen maken, bodybalance, verslinden van (e)boeken, Baileys, zoete witte wijn, water, nagellak en lachen. Heel veel en heel vaak. Hou niet van: onrecht, pesten, kou en opruimen. Je zal me nooit zien met: Crocs, te hoge hakken, hoogblond haar, bier.

Laatste berichten van Gwendoline (toon alles)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *