doelgroep-webwinkel

Sigaren. Pakmannen. Pakvrouwen. Walmen parfum. High heels. En gebral. Veel gebral..

Ik was uitgenodigd om te komen kijken bij een netwerkbijeenkomst, en aangezien ik het helemaal niet vervelend vind om nieuwe mensen te ontmoeten en dol ben op sjieke snackjes, vertrok ik vol enthousiasme naar de Zuid As. Ik pas me makkelijk aan aan m’n omgeving, en ben niet op m’n mondje gevallen en vind het altijd leuk om een nieuwe groep mensen te leren kennen.

Ik heb me zelden zo slecht op m’n gemak gevoeld als daar, op die plek.

 

Elke keer, echt ELKE keer, als ik met iemand sprak en ik niets voor hem of haar kon betekenen (nee, ik ben geen directeur van een groot bedrijf en nee, ik heb geen honderden werknemers), werd er bruut een visitekaartje in m’n hand geduwd en stond ik pardoes weer alleen. Nadat dit zo pak ‘m beet 20 keer was gebeurd, ben ik gillend weggerend. Op m’n niet zulke hoge high heels. In m’n mooie-maar-geen-Chanel-jurkje. Dat ik €20 parkeergeld moest betalen voor dat uurtje heb ik maar voor lief genomen.

En toen vroeg ik mezelf af: had ik deze mensen echt niets te bieden?

Natuurlijk wel. Ik weet heel veel van (neuro)marketing en verkoop. SEO heeft weinig geheimen voor me, ik weet wat er speelt en ik kan bedrijven meer laten verdienen. Maar, en dat is een grote maar, ik wil bij mijn type mensen blijven. Authentiek, intelligent, aardig en super gemotiveerd. Mensen die het zelf kunnen doen, maar weten dat het niet erg is om hulp te vragen. Die meer willen verdienen omdat ze daar mooie dingen mee willen bereiken. Mensen die actie ondernemen en waar je ook nog eens mee kan lachen!

En misschien waren die daar wel, maar hadden ze zich verstopt. Op de wc, achter een plant, of achter een façade van poeha. Eén ding is zeker: mijn doelgroep rookt geen sigaren!

 

Rest mij nog een vraag:

Wie vindt jij leuk?

 

 

The following two tabs change content below.

Gwendoline

The Boss
Dol op: zon, chaos, drop, sushi, surfen op het web, brainstormen, plannen maken, bodybalance, verslinden van (e)boeken, Baileys, zoete witte wijn, water, nagellak en lachen. Heel veel en heel vaak. Hou niet van: onrecht, pesten, kou en opruimen. Je zal me nooit zien met: Crocs, te hoge hakken, hoogblond haar, bier.

Leave a Reply